Bonnier fastigheter

Våra projekt

Projekt

Pågående projekt: Värtahamnen

En helt ny stadsdel ligger på ritbordet och snart sätter vi spaden i marken för att göra om Stockholms slitna hamnområde till stans framsida. Med visionen ”Ett hållbart stadsrum och företagskvarter med internationell attraktionskraft” utvecklar vi tillsammans med Stockholm Stad tidigare industrier, lager och magasin till kontor och butiker som kommer att utgöra en modern levande stad.

Projekt

Pågående projekt: Munin NXT 3 600 kvm

Vår vision är att långsiktigt skapa en ny destination på Uppsalas kontorsmarknad!

Projekt

Pågående projekt: Cykelfabriken

Det fina gamla fabrikshuset byggdes 1899. Här totalrenoverar vi och skapar 4 000 kvm uthyrningsbar yta med tillträde under våren 2021.

Projekt

Avslutat projekt: Magasinet

Välkommen till Magasinet på Sveavägen, en av Mediasveriges mest kända adresser. Här skapar vi ett modernt kontorshus i ett område där tillväxttakten är enorm just nu. Med inbjudande innergård, ett tornrum med utsikt över takåsarna och en minst sagt spännande och framgångsrik bakgrund är det dags för en ny epok för fastigheten. Bonnier Tidskrifter, den förra hyresgästen, har från den här adressen spridit idéer som har förändrat livet på svenskarna i snart hundra år. Vi tror att det bara är början. Nu är det din tur att skriva historia.

Projekt

Avslutat projekt: Hornstull

Tillsammans med Stockholms stad och SL utvecklade Bonnier Fastigheter det nya stadsdelscentrumet som invigdes i april 2013. Med nya mötesplatser, bättre tillgänglighet och rum för intressanta verksamheter är Hornstull idag en populär samlingsplats. Parkeringar och biltrafik utmed Långholmsgatan har ersatts av en öppen plats med torgliv, serveringar och butiker och Hornsbruksgatans slut har förvandlats till ett mindre torg.

Projekt

Avslutat projekt: Konsthallen

I anslutning till Bonnierhuset på Torsgatan finns sedan 2006 ett nytillskott till Bonnierhuset. Det är en glastillbyggnad om totalt 6 500 kvm, ritad av arkitekt Johan Celsing. I gatuplanet öppnade Bonniers Konsthall sina dörrar den 24 september 2006. Konsthallen drivs av Maria Bonnier-Dahlins Stiftelse för unga konstnärer, grundad av Jeanette Bonnier år 1985. Den har en yta av totalt ca 1 600 kvm och innehåller såväl bokhörna som café.

Projekt

Avslutat projekt: Atlasmuren

I Atlasområdet, precis bredvid Bonnierhuset, ligger vår fastighet Lokstallet 6. Det kommer att bli en plats för verksamheter att slå rot i. Välkommen till Atlas Garden.

Projekt

Avslutat projekt: Orangeriet

Den tidigare tryckerifastigheten Segmentet 1, som även under en tid inrymt SF:s huvudkontor och inspelningsstudios, har delvis byggts om för handelsändamål. Våren 2008 slog K-Rauta upp dörrarna till sin nya butik på cirka 9 000 kvm och utvecklingen av de resterande cirka 20 000 kvadratmetrarna är i full gång.

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer