Bonnier fastigheter

Maria Miesenberger

Hide and Seek, skulptursvit (2005).

Maria Miesenberger (född 1965 i Sverige) slog igenom på 1990-talet med en serie fotografier baserade på bilder från familjens fotoalbum. Bilderna har senare visats runtom i världen och Miesenberger är en av de konstnärer som starkt och självklart arbetat med det personliga och privata för att skapa en gemensam resonansbotten för alla betraktare: för våra egna minnen av bilder, dofter, händelser och ljud från barndomens gränslösa rike.

I januari 2005 visade Miesenberger för första gången skulptursviten Hide & Seek. Den har senare visats på otaliga museer och institutioner runtom i landet och blivit oerhört älskad. Den kompletta sviten består av tre olika skulpturer: En stående som håller händerna för ögonen, en som smyger sig fram på alla fyra och så den tredje, den smygande och krypande.

Skulpturerna, gjutna i aluminium och med Miesenbergers omisskännliga vindlande fingeravtrycksliknande mönster på ytan, är som flyktiga minnen av barndomens kurragömmalek. De är lätta i sitt uttryck och det mjuka formspråket gör att de blir svårgripbara. De stannar inte hos oss utan är redan på väg vidare – precis som minnesbilderna som snabbt sveper förbi. De rör sig mellan betraktaren och dennes omgivning.

Hide and Seek (2004)

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer