Bonnier fastigheter

Fredrik Wretman

Goatrans, skulptursvit.

Fredrik Wretman (född 1953 i Sverige) blev känd för en bred allmänhet med projektet Goatrans, en svit med 32 skulpturer i buddhaställning som föreställde honom själv. De visades ursprungligen på Färgfabriken i Stockholm mot en bakgrund av flera projektioner av vatten från olika och exotiska platser runtom i världen. Buddhan som en symbol för transformation och förflyttelse blev nästan övertydlig men intimiteten i det meditativa gav hela utställningen en väldigt privat - och samtidigt påtagligt universell – prägling.

För många har skulpturerna blivit synonyma med Fredrik Wretmans konstnärskap.  Wretman arbetade tidigt med video men framförallt med skulptur och fotografi. Vatten har varit ett viktigt och återkommande element i hans skapande, särskilt i de många offentliga utsmyckningsuppdrag som konstnären har gjort.

Goatrans

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer