Bonnier fastigheter

Historia

Bonnier Fastigheter bildades 1985 som ett komplement till koncernens medieverksamhet. Fastighetsbeståndet bestod då av ett antal fastigheter som under en längre tid ägts och nyttjats av olika bolag inom koncernen.

Redan 1856 förvärvades den första fastigheten och sedan dess har fastighetsägande varit en viktig del av verksamheten. Genom bildandet av Bonnier Fastigheter utnyttjas den kunskap som tidigare bara använts för att förse de egna verksamheterna med lämpliga lokaler, på ett mer proffessionellt sätt.

Fastighetsbolagets uppdrag är att med låg risk säkerställa en god värdeutveckling på det investerade kapitalet. Detta ska uppnås genom en effektiv förvaltning och kontinuerlig utveckling av fastighetsbeståndet, där idag endast en mindre del av hyresgästerna är koncernbolag. Dessutom ska fastighetsbolaget bistå de övriga koncernbolagen i fastighetsrelaterade frågor.

Många av våra fastigheter är välkända och har också genom åren bidragit till Stockholms stadsbild. Bonnierförlagens hus på Sveavägen, Bonnierhuset inklusive Bonniers Konsthall på Torsgatan samt stadsdelscentrumet i Hornstull är några exempel som vi är stolta över.

Med våra starka rötter och långa erfarenhet av fastighetsägande ser vi fram emot att fortsätta bidra till Bonnierkoncernens - och Stockholms - utveckling, långt in i framtiden.

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer