Bonnier fastigheter

Bonnier Fastigheter utvecklar Muninhuset i Uppsala

2020-03-31

Efter att ha omförhandlat merparten av hyresavtalen i Muninhuset påbörjar nu Bonnier Fastigheter en omfattande ombyggnation av fastigheten för att effektivisera, modernisera och utveckla lokalerna. Vidare förbereds byggstart för ytterligare ca 6 000 kvm kontorslokaler i Muninhuset.

Muninhuset ligger på promenadavstånd från centralstationen i bästa läge utmed Fyrisån i korsningen av Östra Ågatan och Strandbodgatan. Fastigheten har en uthyrbar area om ca 24 500 kvm och är i princip fullt uthyrd.

Under 2019 har flera större hyresgäster omförhandlat sina avtal, totalt ca 11 000 kvm i Muninhuset.

”Som relativt ny fastighetsägare i Uppsala vill vi skapa nya relationer och bredda våra kontaktnät med dem som bor och arbetar lokalt här. Därför har vi haft som mål att i största möjliga mån samarbeta med lokala aktörer. Vi har i våra förfrågningar i projekt endast frågat lokala konsulter och entreprenörer med god lokalkännedom. Vi är här för att stanna och ser fram emot många spännande projekt i Uppsala”, säger Projektchef Maziar Shokraee, Bonnier Fastigheter.

Det finns dessutom en byggrätt om ca 6 000 kvm på fastigheten. Det är en spännande affärsmöjlighet som innebär att Bonnier Fastigheter kommer att kunna erbjuda Uppsalas mindre företag nya toppmoderna kontorslokaler - alltifrån 290 kvm till 3 600 kvm. Bonnier Fastigheter är i full gång med att förbereda för byggstart och hoppas komma igång redan under hösten i år med första inflyttning i början av 2022.

”Fastigheten ligger i ett av Uppsalas mest intressanta kontorslägen med promenadavstånd från centralstationen och city, i ett område vars attraktivitet vi tror kommer att stärkas ytterligare i framtiden. Vi är långsiktiga och arbetar aktivt för att utveckla närområdet kring fastigheten. Nu går vi in i första fasen där vi skapar trevligare gemensamma miljöer, både ute och inne samt erbjuder en bättre service för våra hyresgäster”, säger Lars Skoglund Marknadsområdeschef, Bonnier Fastigheter.

För mer information:

Lars Skoglund                                                               
Marknadsområdeschef Uppsala                                                         
Tel: 073-984 45 99                                                       
lars.skoglund@bonnierfastigheter.se      

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer