Bonnier fastigheter

Bonnier Fastigheter satsar i Hornstull Centrum

2021-06-15
Bonnier Fastigheter har satsat stort under pandemin och vidareutvecklat Hornstull Centrum. Under 2020 påbörjades en större ombyggnation av gatuplan i Hornstull Centrum, som nu har fått ny entré från torget, ett nytt kundstråk med nya koncept, fler mötesplatser och bättre möjligheter för pop-ups och events. Bonnier Fastigheter välkomnar flera nya aktörer, såsom Lievito, King Scoopa, Hawaii Poké och Blomsterlandet City till Hornstull Centrum.

Stärkt utbud av hyresgäster

Ombyggnationen av gatuplan i Hornstull Centrum har möjliggjort ett stärkt utbud av hyresgäster och skapat ett attraktivare centrum även för befintliga hyresgäster.

Ett nytt italienskt koncept, Lievito, har slagit upp portarna. Restaurangen är det nya navet på gatuplan och kommer att hålla öppet för både frukost, lunch, AW och middag. Även den omtyckta och välbesökta glassbaren King Scoopa har öppnat i Hornstull Centrum.

Även H&M satsar, där hela butiken har uppgraderats och på avdelningen H&M Home har det skapats en helt ny inredningsupplevelse. Ytterligare en ny aktör är Blomsterlandet City som öppnat sin butik med det nya city-konceptet. Utöver alla dessa koncept så har även nya aktörer som restaurangen Hawaii Poké, Elite Nails, Hornstull Barber och Instabox Stores pop-up öppnat upp.

Som en del i vidareutvecklingen av Hornstull Centrum har även ny grafisk profil, nytt skyltprogram och ny hemsida har lanserats.

”Det är fantastiskt kul att vi trots rådande omständigheter märker av ett så stort intresse för att finnas i Hornstull Centrum. Vi känner att såväl våra befintliga som nya hyresgäster delar vår positiva inställning till att den satsning som vi gemensamt gör är helt rätt – inte minst när pandemin och restriktionerna väl lättar. Med både rätt personer och rätt koncept på plats kommer vi tillsammans skapa en härlig miljö med en bra utbudsmix för våra besökare – både dag- och kvällstid.”, säger Nicklas Jonsson, Fastighetsförvaltare Hornstull Centrum.

Bonnier Fastigheter – samhällsutvecklare i Hornstull

Ombyggnationen och vidareutvecklingen av Hornstull Centrum är en naturlig fortsättning på den satsning i Hornstull som Bonnier Fastigheter inledde 2008 genom förvärvet av två fastigheter i området. 2013 öppnades Hornstull Centrum, då i ett slitet och eftersatt område, som i samarbete med Stockholms Stad, lyftes till en attraktiv och levande mötesplats såväl dag- som kvällstid.

Bonnier Fastigheter har fortsatt sitt engagemang i närområdet och återigen pågår ett samarbete med Stockholm stad avseende utemiljön i Hornstull. Arbetet handlar om att lyfta hela torgets miljö och göra platsen ännu mer trygg och levande.

”Bonnier Fastigheter har ägt fastigheter i Hornstull sedan 2008 och vårt engagemang i närområdet grundar sig i vår vision att vara en långsiktig samhällsutvecklare som bidrar till ett tryggt och öppet samhälle där människor och verksamheter kan trivas och utvecklas. Vidare är vår långsiktighet som fastighetsägare en styrka som innebär att vi har möjlighet att vidareutveckla våra fastigheter även under en pågående pandemi.”, säger Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter.


För mer information:
Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter
070-553 80 98, tomas.hermansson@bonnierfastigheter.se

Nicklas Jonsson, Fastighetsförvaltare Hornstull Centrum
0709-14 68 25, nicklas.jonsson@bonnierfastigheter.se

Om Hornstull Centrum

Hornstull Centrum öppnade 2013 och har idag ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger med ett 30-tal olika koncept. Exempel på hyresgäster är Clas Ohlson, Hemköp, H&M och Systembolaget samt Tjoget, rankad som en av väldens bästa barer. Hornstull Centrum ägs och förvaltas av Bonnier Fastigheter.


Nya hyresgäster i Hornstull Centrum

Lievito

Slå ihop en pizzeria, ett café, en pastarestaurang, och en prosecco- och vinbar. Då får du kvarterskrogen Lievito. Finns i den nya stora restauranglokalen på gatuplan och håller öppet för både frukost, lunch, AW och middag.

King Scoopa

Glassburgaren är bara en av alla nya, kreativa glassar som en av Sveriges bästa glassbarer, King Scoopa, har skapat. Efter att tidigare legat runt hörnet på Hornsgatan, flyttar glassbaren nu in i en ny lokal mot torget där bankomaten tidigare låg. De höll tidigare bara öppet sommartid, men lanserar nu även ett koncept vintertid på ett varmare tema, King Soupa.

Hawaii Poké

Den utsökta råa, fiskrätten poké (poh-kay) kommer från Hawaii, har influenser från Japan och beskrivs bäst som sushi-sallad. Hawaii Poké är stolt över att vara en av de första restaurangerna i Skandinavien som erbjuder dessa naturligt hälsosamma superfood-skålar. De strävar efter att hålla ingredienser både ekologiska och lokala.

Blomsterlandet City

Erbjuder ett brett utbud av blommor, växter och jord inom hem och trädgård. Man kommer även hålla workshops och events med trädgårdsarkitekter och andra experter inom området. Butiken erbjuder möjlighet till utlämning av e-handelsvaror.

Elite Nails

Ett av Sveriges största skönhetskoncept, Elite Nails, grundades 2010. De slog upp dörrarna på gatuplan i höstas och erbjuder professionell nagelvård, spapedikyr och ögonfransförlängning.

Hornstull Barber

I höstas öppnade Hornstulls Barber på gatuplan. De erbjuder klassiska behandlingar som rakning med kniv, skäggtrimning och herrklippning.

Instabox Store

Frakttjänsten Instabox utökar sin närvaro i Hornstull och på gatuplan hittar du numera Instabox Store. Tjänsten finns i utvalda nätbutiker, du beställer på nätet och hämtar i förvaringsskåpet.

Bonnier Fastigheter ska på utvalda delmarknader med lokal närvaro och ett långsiktigt engagemang förvärva, utveckla, förädla och förvalta egna fastigheter. Sedan 1856 har Bonnier varit en långsiktig fastighetsägare och samhällsutvecklare som bidrar till ett hållbart, tryggt och öppet samhälle. Verksamheten bedrivs i tre affärsområden: Kommersiella Fastigheter, Bostäder och Service. Merparten av fastigheterna är belägna i Stockholms innerstad och Uppsala. Bonnier Fastigheter är helägt av familjen Bonnier.

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer