Bonnier fastigheter

Bonnier Fastigheter säljer Sveriges största tryckerifastighet i Akalla

2020-12-15

Bonnier Fastigheter säljer fastigheten Vanda 3 i Akalla till det av Brunswick Real Estate och schweiziska Pictet nybildade bolaget, Impeo Properties. Fastigheten, totalt 62 700 kvm, rymmer bl.a. Sveriges största tidningstryckeri.

Fastigheten byggdes 1990-1993 som tryckeri för DN och Expressen och har ägts av Bonnier Fastigheter sedan 2011. Fortfarande ryms Sveriges största tryckeri i fastigheten, men två av de ursprungligen fyra presshallarna är numera uthyrda till andra hyresgäster. Total uthyrningsbar yta uppgår till ca 62 700 kvm.

Impeo Properties har tillträtt fastigheten den 15 december 2020.

Bonnier Fastigheter säljer fastigheten Vanda 3 i Akalla till Brunswick Real Estate och schweiziska Pictet, med tillträde den 15 december 2020. Från vänster David Hävermark, Partner Brunswick Real Estate, Alexander Thams, Head of Nordics Real Estate på Pictet Alternative Advisors, Patrik Andersson vd och Partner Brunswick Real Estate, Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter och Björn Boestad, Transaktionsansvarig Bonnier Fastigheter. Foto: Åke Gunnarsson / VUE.

”Det känns bra att nu lämna över stafettpinnen till så erfarna aktörer som Brunswick och Pictet. Vanda 3 är en unik och spännande fastighet i ett fantastiskt läge och jag är övertygad om att de nya ägarna kommer förvalta och fortsätta utveckla fastigheten på ett bra sätt. Bonnier Fastigheter har för närvarande en stor projektportfölj och vi frigör nu resurser som kommer väl till pass i våra nya spännande projekt som Portalen och Pirhuset i Värtahamnen och Munin NXT i Uppsala.”, säger Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter.

Köparen, det nybildade Impeo Properties, som ska förvärva och utveckla datacenterrelaterade fastigheter på den nordiska marknaden ser positivt på sitt första förvärv.

”Fastigheten i Akalla är en perfekt grundsten för Impeo Properties. Norden erbjuder goda förutsättningar för att på ett hållbart sätt bedriva energiintensiv verksamhet, där exempelvis värmeåtervinning från datacenter är positivt för alla inblandade parter och samhället. Med hjälp av Brunswicks erfarenhet och en lokal förvaltning ska vi jobba vidare för att sänka klimatavtrycket ytterligare.”, säger Patrik Andersson, vd Brunswick Real Estate.

Säljarens rådgivare har varit Nordanö Partners, Kanter och PwC.


För mer information:

Tomas Hermansson, vd
070-553 80 98, tomas.hermansson@bonnierfastigheter.se

Björn Boestad, Transaktionsansvarig
073-439 26 42, bjorn.boestad@bonnierfastigheter.se

Bonnier Fastigheter ska på utvalda delmarknader med lokal närvaro och ett långsiktigt engagemang förvärva, utveckla, förädla och förvalta egna fastigheter. Sedan 1856 har Bonnier varit en långsiktig fastighetsägare och samhällsutvecklare som bidrar till ett hållbart, tryggt och öppet samhälle. Verksamheten bedrivs i tre affärsområden: Kommersiella Fastigheter, Bostäder och Service. Merparten av fastigheterna är belägna i Stockholms innerstad och Uppsala. Bonnier Fastigheter är helägt av familjen Bonnier.

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer