Bonnier fastigheter

Bonnier Fastigheter och ByggVesta i nytt samarbete. Bildar joint venture-bolag

2019-07-04

Bonnier Fastigheter och ByggVesta har undertecknat ett samarbetsavtal om att tillsammans bilda ett 50/50 ägt joint venture som skall äga och förvalta hyresrätter i Stockholmsområdet. Basen för samarbetet utgörs av nio projekt på tillsammans cirka 1600 lägenheter som ingår i ByggVestas markportfölj i Stockholmsregionen.

ByggVesta har en lång och gedigen erfarenhet av markexploatering, utveckling och långsiktig förvaltning av hyresrätter i egen regi och i joint venture-samarbeten. Bonnier Fastigheter är ett aktivt fastighetsbolag som förvaltar och utvecklar fastigheter och stadsrum. Bolagen har ett gemensamt fokus på nytänkande samt på stabil och hållbar tillväxt i långsiktiga innehav.

”Bonnier Fastigheter har idag en fastighetsportfölj med huvudsakligen kontor som haft en bra värdeutveckling över åren. Att nu ta steget in i bostäder är ett strategiskt beslut som innebär en riskspridning genom diversifiering av fastighetsbeståndet”, säger Erik Haegerstrand, VD Bonnier Group och styrelseordförande Bonnier Fastigheter.

”Vi ser stor potential i samarbetet mellan två värderingsdriva, familjeägda bolag. Genom bolagens samlade erfarenhet och kunnande kan vi skapa framgångsrika koncept och bidra till en intressant stadsutveckling”, säger Rolf Eriksson, VD ByggVesta.

”Vi ser som samhällsbyggare fram emot att nu även ta steget in i bostadssegmentet. Detta genom samarbetet med ByggVesta som är en erfaren bostadsutvecklare och en trygg partner”, säger Tomas Hermansson, VD Bonnier Fastigheter.

För mer information:

Tomas Hermansson, 070-553 80 98

Rolf Eriksson, 070-852 63 80 

Om Bonnier Fastigheter

Bonnier Fastigheter har tydligt fokus på långsiktig tillväxt genom förvärv av fastigheter och projektutveckling. Med ett långsiktigt åtagande i fastigheterna och deras närområden är Bonnier Fastigheter en aktiv förvaltare och utvecklare av både fastigheter och stadsrum. Läs mer på www.bonnierfastigheter.se

Om ByggVesta

ByggVesta är en innovatör som utvecklar, bygger, förvaltar och investerar i nya hållbara bostäder. Vi specialiserar oss på att skapa inkluderande områden, på hyresrätter och studentbostäder. Läs mer på www.byggvesta.se ByggVesta ingår i den Seattle baserade koncernen Stellar Holdings, ägd av svensk-amerikanen Lars Jonsson och hans familj.

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer