Bonnier fastigheter

Bonnier Fastigheter förvärvar Beskowhuset på Södermalm

2021-10-04

Bonnier Fastigheter köper Beskowhuset av Arkvision AB, och förstärker därmed sin närvaro på Södermalm. Beskowhuset byggdes år 1931 för att fungera som matsal till dåvarande Tobaksmonopolet och har senare varsamt förvandlats till ljusa kontor med imponerande takhöjd. I Beskowhuset möter modern arkitektur kulturhistorisk miljö. I den historiska byggnaden finns även välbevarade utsmyckningar, exempelvis en gigantisk al fresco-målning av konstnären Bo Beskow, son till Elsa Beskow. 

- Beskowhuset är ett fint komplement till våra befintliga fastigheter på Södermalm. Det är en unik fastighet, fullt uthyrd till starka hyresgäster, där vi som i alla våra förvärv går in med ett mycket långsiktigt engagemang, säger Tomas Hermansson, Vd Bonnier Fastigheter. 

- Vi är glada över att kunna lämna över denna fina fastighet till Bonnier Fastigheter och ser fram nu fram emot en lång och god relation som hyresgäster, säger Jan Hardenborg, styrelseordförande Arkvision AB.

  Beskowhuset har av Stadsmuseet i Stockholm klassificerats med grön markering och har ett särskilt kulturhistoriskt värde med krav på varsamhet och underhåll.

  Bonnier Fastigheter tillträdde Beskowhuset den sista september. 

  För mer information:

  Tomas Hermansson, Vd Bonnier Fastigheter, 070-553 80 98 tomas.hermansson@bonnierfastigheter.se

  Bonnier Fastigheter ska på utvalda delmarknader med lokal närvaro och ett långsiktigt engagemang förvärva, utveckla, förädla och förvalta egna fastigheter. Sedan 1856 har Bonnier varit en långsiktig fastighetsägare och samhällsutvecklare som bidrar till ett hållbart, tryggt och öppet samhälle. Verksamheten bedrivs i tre affärsområden: Kommersiella Fastigheter, Bostäder och Service. Merparten av fastigheterna är belägna i Stockholms innerstad och Uppsala. Bonnier Fastigheter är helägt av familjen Bonnier.

  Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer