Bonnier fastigheter

Bonnier Fastigheter erhåller kreditbetyget ”BBB” av Nordic Credit Rating

2020-10-14

Bonnier Fastigheter har idag erhållit det långsiktiga kreditbetyget ”BBB” från ratinginstitutet Nordic Credit Rating (”NCR”). Utsikterna bedöms som stabila. Det kortsiktiga betyget blev högsta möjliga N-1+.

För att öka transparensen samt förståelsen för Bonnier Fastigheter och dess verksamhet, har bolaget valt att införskaffa en kreditrating ifrån NCR. Detta ligger också i linje med Bonnier Fastigheters ambition att bredda finansieringsbasen inför genomförandet av bolagets expansionsplaner.

”Det erhållna kreditbetyget, ”BBB”, återspeglar bolagets högkvalitativa fastighetsportfölj med fokus på kontorsfastigheter i centrala Stockholm och Uppsala. Betyget återspeglar även vår starka finansiella ställning.”, säger Tomas Winqvist, vd Bonnier Fastigheter Finans och Group Treasurer Bonnier Group.

Bonnier Fastigheter är, via Bonnier Fastigheter Finans, sedan 2018 aktiva på kapitalmarknaden genom ett företagscertifikatprogram med en låneram på 3 miljarder kronor. Detta program är garanterat av Bonnier Fastigheter AB.

Läs NCR:s fullständiga rapport här: https://nordiccreditrating.com/issuer/bonnier-fastigheter-ab.

Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985 för att förvalta och utveckla Bonnierkoncernens fastighetsinnehav. Bolaget ska på utvalda delmarknader med lokal närvaro och ett långsiktigt engagemang förvärva, utveckla, förädla och förvalta fastigheter. Verksamheten bedrivs i tre affärsområden: Kommersiella Fastigheter, Bostad och Service. För närvarande äger och förvaltar bolaget fastigheter med en total yta om ca 300 000 kvm, varav merparten är kommersiella fastigheter belägna i Stockholms innerstad och Uppsala.

För mer information:
Tomas Winqvist, vd AB Bonnier Fastigheter Finans (publ) och Group Treasurer Bonnier Group,
+46-8-736 40 41, tomas.winqvist@bonnier.se

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer