Bonnier fastigheter

Bonnier Fastigheter AB förvärvar två fastigheter i Uppsala.

2018-05-02

Bonnier Fastigheter AB förvärvar två fastigheter i Uppsala.

Bonnier Fastigheter AB förvärvar Stationsgallerian i Uppsala, bestående av fastigheterna Fålhagen 70:1 och Fålhagen 70:3 - från SPP Fastigheter AB.

Detta är Bonniers första förvärv i Uppsala, som i dag rankas som Sveriges tredje starkaste fastighetsmarknad och som bedöms få en fortsatt god tillväxt.

Fastigheterna inrymmer ett kontorshus,Stationsgallerian, på ca 12 700 m² samt en intilliggande garagebyggnad med ca 150 garageplatser, båda är fullt uthyrda. Fastigheterna ligger i bästa kommunikationsläge i Uppsala med direkt närhet till Uppsala centralstation.

”Uppsala är en intressant region med stor potential. Vår målsättning är att bli en lokal långsiktig aktör genom att förvärva ytterligare kontorsfastigheter i framför allt närområdet till de nu köpta fastigheterna samt i andra bra citynära lägen i Uppsala” säger transaktionsansvarig Björn Boestad på Bonnier Fastigheter.

”För Storebrand/SPP har det varit viktigt att hitta en köpare som fortsätter att ha ett långsiktigt engagemang i fastigheten och närområdet, Bonnier Fastigheter är en sådan fastighetsägare.” säger Marita Loft VD för Storebrand Fastigheter AB.

”Bonnier Fastigheter har under flera år haft en positiv utveckling och i vår nuvarande strategi ingår en fortsatt tillväxt på nya prioriterade marknader där Uppsala ingår. Det känns väldigt bra att kunna ta första steget in på Uppsalamarknaden genom detta förvärv” säger Tomas Hermansson, VD för Bonnier Fastigheter AB.

Bonnier Fastigheter AB tillträder fastigheterna den 2 maj. Säljarens rådgivare var CBRE.

För mer information:Björn Boestad, Transaktionsansvarig på Bonnier Fastigheter AB,  

073-439 26 42 

Om Bonnier Fastigheter

Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985 för att förvalta och utveckla Bonnierkoncernens fastighetsinnehav. Företaget äger och förvaltar kommersiella fastigheter inom Storstockholm. Merparten av fastigheterna är centralt belägna i Stockholms innerstad, men vi satsar även på de expansiva områdena Kista, Kungens Kurva, Värtahamnen och nu även i Uppsala. För närvarande äger och förvaltar bolaget fastigheter med en total yta av ca 300 000 kvm.

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer