Bonnier fastigheter

Barkarbystaden första bostadsprojektet för ByggVestas och Bonnier Fastigheters JV-bolag HållBo

2020-06-24

De aktuella fastigheterna är belägna mitt i Barkarbystaden, längs med stadens framtida gågata. Det blir gångavstånd till grundskola, förskola, handel, service samt till Barkarbystadens kommande tunnelbana. Totalt ska 260 lägenheter uppföras på 1-4 rok från 24 kvm till 87 kvm. Projektstart var redan i mars och projektet beräknas färdigställt under våren/sommaren 2022.

HållBo är ett joint venture mellan ByggVesta och Bonnier Bostad, en del av fastighetskoncernen Bonnier Fastigheter. I dagsläget har HållBo investerat i ett antal utvalda bostadsfastigheter, totalt cirka 600 lägenheter, och Barkarbystaden är det första gemensamma nybyggnadsprojektet som startas.

ByggVesta och Bonnier Bostad har en gemensam syn på stadsutveckling och framtidens anpassade bostäder där Gemenskap, Långsiktighet och Tillit är viktigt. Tillsammans vill man skapa bostäder i kommunikationsnära lägen som underlättar för hyresgästerna att agera och leva hållbart.

Fredrik Wirdenius har valts till ordförande i HållBo och har haft en aktiv roll i avtalet kring Barkarbystaden. Fredrik lämnade år 2019 Vasakrononan efter nära 12 år som vd.

”Att mitt under pågående pandemi sätta igång ett stort projekt är ett styrkebesked som visar på målmedvetenhet hos ägarbolagen. Jag ser fram emot uppdraget att som ordförande i HållBo följa produktionen i Barkarbystaden men också i kommande projekten som HållBo planerar att genomföra. HållBos hållbarhetsprofil och ambitioner när det gäller såväl stadsutveckling som de enskilda byggnadernas utformning är mycket tilltalande.”, säger Fredrik Wirdenius.

För mer information:
Peter Skott, Bonnier Bostad AB,  08-545 198 39                            
Jenny Jonsson, ByggVesta AB, 076-119 90 84

HållBo

Fastighetsägaren HållBo förvaltar kapital genom långsiktiga investeringar. HållBo är ett joint venture mellan ByggVesta AB och Bonnier Bostad AB (en del av fastighetskoncernen Bonnier Fastigheter AB). Idag investerar HållBo i utvalda projekt i Stockholm och Uppsala där ByggVesta bygger och förvaltar fastigheterna åt HållBo.

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer