Bonnier fastigheter

Från p-plats till hightech-hus

Ur Verksamhetsberättelse 2021

När Bonnier Fastigheter förvärvade kvarteret Munin i Uppsala 2018 bestod den nordöstra delen av en parkeringsplats. Synd på ett av Uppsalas bästa kontorslägen, konstaterade man, och beslöt att istället bygga Munin NXT. Ett smart småsyskon till kvarterets övriga hus.

Samlar alla sina verksamheter
Länsförsäkringar har hittills haft sina verksamheter i Uppsala spridda på olika platser. När de började söka efter lämpliga lokaler att samlas i, dök Munin NXT upp som det bästa alternativet. Här kunde man ha bank med kundmottagning i gatuplan, och övriga verksamheter i direkt anslutning. Allt i ett helt nybyggt hus i Uppsalas nya citykvarter.
– Vi har inte tummat på någonting. Byggnaden har utvecklats energieffektivt med material som minskar både det direkta och indirekta miljöavtrycket. Hela byggnaden är designad för en hållbar livsstil och kommer att certifieras enligt BREEAM-SE nivå Excellent, säger Maziar Shokraee som är projektchef på Bonnier Fastigheter. Han berättar också att hyresgästerna i Munin NXT får tillgång till bästa tänkbara service och teknik.

I samband med uppförandet har det utvecklats ett integrerat energisystem, särskilt utvalt för sin effektiva drift, återvinnande egenskaper och minimerade miljörisker. Det nya systemet kommer att försörja hela kvarteret och driftas med hjälp av Uppsalas än så länge största takplacerade solcellsanläggning. Dessutom har flexibilitet byggts in i Munin NXT redan från start, bland annat genom att samla viss teknik i moduler. Det innebär att det blir betydligt enklare att hyresgästanpassa för flera generationer av hyresgäster. Både ekonomiskt och miljömässigt hållbart på lång sikt.

Nya arbetssätt gav två viktiga uthyrningar
Kontraktet med Länsföräkringar blev klart under våren 2021. Strax innan hade Bonnier Fastigheter i Uppsala även tecknat avtal med bioteknikföretaget Olink, som kommer att flytta in i Cykelfabriken 2023.
– Under pandemin hittade vi delvis andra arbetssätt. Genom tätare samarbete mellan fastighetsutveckling, uthyrning och förvaltning kunde vi vara mer snabbfotade och samtidigt ännu mer lyhörda för hyresgästernas önskemål. Det var väldigt uppskattat av både Olink och Länsförsäkringar, säger Maziar Shokraee.

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer