Bonnier fastigheter

Engagerade medarbetare

Det är tack vare alla engagerade medarbetare som Bonnier Fastigheter uppnår så goda resultat. HR-chefen Stefan Eriksson samlade några medarbetare från olika delar av verksamheten i ett rundabordssamtal.

Runt bordet uppstår ett samtal om ordet engagemang. Alla är överens om att ordet fångar både varför man trivs så bra på jobbet, och samtidigt svarar på varför Bonnier Fastigheter är så uppskattat av kunderna.  

Frihet att ta ansvar

– Vi får ta stort eget ansvar. Då blir jag engagerad, det går lätt och känns roligt, säger Susan Pihlblad, försäljningsansvarig.

Flera pekar också på bolagets långsik­tighet. Något som både handlar om historia och en uttalad ambition att finnas och vara relevant långt in i framtiden.
– Långsiktigheten känns viktig. Perspek­tivet vi har på vårt ägande och det vi gör i husen. Då vill man göra allt riktigt, riktigt bra, säger projektledaren Robin Nygren.

Kollegan Nicklas Jonsson, fastighetsförvaltare, håller med.
– Ja, alla som jobbar i husen tar ansvar. Det finns mycket historia i våra fastigheter också, speciellt på Sveavägen. Med de nya fastigheterna känner jag en annan typ av stolthet, där är man med och skapar historia.

– Vi har tydliga mål. De gör det enkelt att se vad jag gör, och vad jag gör bra. Och vi får komma med åsikter. Det känns väldigt engagerande, säger Beatrice Söderholm som är konferensansvarig.

Fastighetsteknikern Johan Bristam känner en stor frihet att växa som yrkesman:
– Jag får utvecklas här. Det är inga problem att ta en kurs om jag vill lära mig något nytt.

Tydlig kultur

Bonnier Fastigheter är familjeägt och alla runt bordet håller med om att familjekopplingen tillför något extra, något som inte bara handlar om ekonomiskt ansvar. 

– Fastighetsägare är ju en stor och viktig spelare i klimatfrågan. Och de sista åren har vi verkligen växlat upp ordentligt. Det känns bra att kunna berätta för vänner, kollegor och hyresgäster att vi jobbar med det här seriöst, säger fastighetsförvaltare Pia Ljungqvist.

Pia och Beatrice sätter därmed fingret på att familjen Bonnier är värderingsdrivna. Ett ord som beskriver verk­samheter med högre, eller bredare, syfte än att enbart skapa ekonomisk avkastning. Susan menar att den tryggheten också kommer kunderna tillgodo.

– Vi som har varit på plats under pandemin har kunnat visa hyresgästerna att vi agerar. Bonnier Fastigheters långsiktiga perspektiv har fyllt en viktig funktion. Vi har varit bra på att behålla fokuset lite längre fram. Det ger positiva signaler och håller ångan uppe, avslutar Robin Nygren.

På sidan 16 kan du läsa hela intervjun med våra medarbetare.

Bonnier Fastigheter Verksamhetsberättelse 2020 (pdf)

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer