Bonnier fastigheter

Bostäder – en allt viktigare del av Bonnier Fastigheter

Affärsområde Bostäder startades 2019 och fortsatte under 2020 att utvecklas till en allt viktigare del av Bonnier Fastigheter. Peter Skott, chef för affärsområdet, berättar att det i huvudsak finns två skäl bakom satsningen.

– Vi har två huvudperspektiv. Det ena är att bostäder är en trygg och långsiktig investering. Det andra handlar om att Bonnier Fastigheter vill bidra till samhällsutvecklingen, och då är bästa utgångspunkten att jobba med både kommersiella lokaler och bostäder, berättar Peter.

Projektstart i Barkarbystaden
Det första steget in i bostadssegmentet var att bilda det samägda bolaget HållBo tillsammans med ByggVesta, vilket alltså gjordes 2019 då man också investerade i ett bestånd om 350 lägenheter.
Under 2020 tog HållBo nästa kliv genom att starta produktionen av 260
lägenheter i Barkarbystaden. Planerad inflyttning är i mitten av 2022.
Och det finns fler projekt på listan.

Med sikte på Kista
Peter framhåller att projektutveckling är en långsiktig verksamhet, inte minst eftersom detaljplaneprocessen är utdragen.
Det tar helt enkelt tid att gå från idé till inflyttningsklara bostäder.
– Under 2021 hoppas jag att vi kan starta ett stort projekt i Kista. Det blir drygt 450 lägenheter.

Kommunerna söker långsiktiga partners
Peter tar också upp hur viktigt det är att bygga relationer med kommunerna, och bevisa att man är en partner som tar långsiktigt ansvar.
– Vi kan ärligt säga att vi vill bidra och vara till nytta för staden och invånarna. Vi har ett väldigt bra ”track record” och nu kan vi vara med och bygga samhälle, med arbetsplatser, bostäder i olika upplåtelseformer och så vidare. Kommunerna ser gärna aktörer som investerar och känner långsiktigt ansvar för den lokala platsen. Inte sådana som bygger för att sälja om några år och ”tjäna en hacka”

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer